Tajna veza Pantovčak - ZAMP - DORH: Evo zašto se Josipović zahvaljuje Bajiću i želi puno uspjeha Cvitanu

Foto: Predsjednik.hr/Index

DAN PRIJE negoli je Dinko Cvitan od Mladena Bajića i službeno preuzeo funkciju glavnog državnog odvjetnika, predsjednik Ivo Josipović se na prijemu zahvalio Bajiću "na važnom doprinosu u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije". Zaboravio mu je pritom javno zahvaliti i na njegovoj ulozi u aferi Zamporion.

Josipović je, također, čestitao novoizabranom glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, bivšem šefu Uskoka, te mu zaželio puno uspjeha povodom stupanja na dužnost. Zanimljivo kako je afera Zamporion prijavljena i Uskoku, ali istragu u aferi u koju je predsjednik upleten su i Bajić i Cvitan odlučili pohraniti "u ladicama", unatoč nizu objavljenih dokumenata kao i prijavi kabelskih distributera Hrvatske.

> Bajiću, koga štitiš?

> Manipuliranje javnošću: Index otkriva tajnu vezu Josipovića, Vojkovića, Pavića i Bajića!

> Manipuliranje javnošću (2): Otkrivamo kako su povezani Mladen Bajić i "kurir mafije" Igor Mlinar!

Aferu Zamporion otvorio je Index nizom napisa o Hrvatskom društvu skladatelja kojeg je zapravo oformio sadašnji predsjednik Ivo Josipović, a najveću korist ima njegov prijatelj Marko Vojković.

Kabelski distributeri Hrvatske podnijeli su kaznenu prijavu protiv HDS-a Državnom odvjetništvu i Uskoku zbog nepoštivanja zakona i udruživanja zbog počinjenja kaznenog djela još u ožujku 2012. godine.

Te iste godine je Josipović, gostujući kod Aleksandra Stankovića u Nedjeljom u 2, javno lagao kako operativno ne sudjeluje u radu ZAMP-a, iako je sjedio u njegovom predsjedništvu, koje odlučuje o ugovorima s Emporionom.

Vojkovićeva "vruća linija" s Bajićem, Cvitanom i JosipovićemU međuvremenu smo otkrili da je Vojković u razdoblju od 10. siječnja do 8. travnja 2011. s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem kontaktirao 288 puta, iz čega se može zaključiti da je donedavni glavni državni odvjetnik o aferi bio detaljno informiran.

Telefonski se Vojković učestalo čuo i s Cvitanom - ostvaren je 21 izravni telefonski kontakt, dok su brojni pozivi bili upućeni i drugim kontaktima u Uskoku, a na "vrućoj liniji" je bio i Josipović, kojeg je Vojković nazvao 129 puta, dok je njegova predstojnika kontaktirao 166 puta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara