Talijani najavljuju velika ulaganja u Željezaru Sisak, ne zna se još koliko će radnika biti vraćeno na posao

Talijani najavljuju velika ulaganja u Željezaru Sisak, ne zna se još koliko će radnika biti vraćeno na posao

Foto: cmccroatia.com

CILJ novog vlasnika Željezare Sisak, talijanskog Danielija, je da zajedničkim radom željezare u Udinama i naše sisačke, postanu prva grupacija za specijalne čelike u Europi. Kazao nam je to Ivica Grgić, direktor Željezare u Udinama.

"Taj program će imati jedan opširan ili obuhvatan investicijski dio koji će biti jednim velikim dijelom napravljen u Sisku, a jednim dijelom u Italiji", rekao je Grgić.

To će postići ulaganjima, a Talijani u sisačku Željezaru planiraju uložiti, puno. "Koliko će to novaca biti teško je reći jer zavisi što ćemo raditi tu, a što u Italiji. Može biti od 30 milijuna eura pa do 50 ili 70 milijuna investicija tu u Hrvatskoj", istaknuo je Grgić.

"Treba imati malo strpljenja jer bi najgora stvar bila krenuti bez dobrog i preciznog plana i željeti odmah napraviti sve jer se onda ne napravi ništa i odmah se propadne"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što sve najviše zanima je broj radnika koji bi se vratili na posao. No, odgovor na to pitanje Grgić nam nije mogao dati, pojašnjavajući kako će se ta brojka znati za mjesec ili dva dana, kada bude poznat plan rada.

"Imamo interes da sisačka Željezara postane jedan vrlo jaki proizvodni subjekt i tako će to i biti. Treba imati malo strpljenja jer bi najgora stvar bila krenuti bez dobrog i preciznog plana i željeti odmah napraviti sve jer se onda ne napravi ništa i odmah se propadne", rekao je Grgić.

A propasti se neće jer su Talijani uvjereni u uspjeh poslovnog pothvata u Sisku. "Mi znamo najbolje kako napraviti tehnologiju jer proizvodimo tehnologiju za cijeli svijet, znamo kako napraviti specijalne čelike jer je to naš posao u Italiji i sasvim smo sigurni da će s nama Sisak krenuti u ponovni razvojni ciklus koji će otvoriti i novo zapošljavanje i nova radna mjesta", zaključio je Grgić koji napominje kako je manje bitno koliko će ljudi u Željezari raditi, najvažnije je da firma radi dobro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara