Talijani šokirani otmicom: Al Nusra objavila snimke dvije zatočene Talijanke

Talijani šokirani otmicom: Al Nusra objavila snimke dvije zatočene Talijanke

Screenshot: YouTube

SKUPINA Al Nusra povezana s terorističkom organizacijom Al Kaidom potvrdila je u četvrtak da je zatočila dvije Talijanke, djelatnice nevladine udruge.

"Točno je, držimo dvije Talijanke jer njihova zemlja podržava udare na nas unutar Sirije", rekao je Abu Fadel, član organizacije koja je aktivna u Siriji i Libanonu za agenciju dpa kojoj je potvrdio autentičnost videosnimke objavljene na internetu.

Šokirani Talijani

Greta Ramelli i Vanessa Marzullo nestale su u srpnju u sirijskom gradu Alepu gdje su radile na humanitarnom projektu. Rami Abdel Rahman, voditelj Sirijskog opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, također je potvrdio da su dvije Talijanke taokinje Al Nusre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primio sam informaciju da Al Nusra drži dvije Talijanke otete u zapadnom predgrađu Alepa", rekao je. Otmica je šokirala Italiju, ali je utješna vijest da su humanitarke u rukama Al Nusre, a ne nasilne organizacije Islamske države.

U srijedu je na YouTubeu objavljen 23-minutni videoisječak dviju žena, u ranim dvadesetima odjevenima u čador, koje mole da budu oslobođene.

Pregovori u osljetljivoj fazi

Talijansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je za agenciju Ansa da su pregovori ušli "u vrlo osjetljivu fazu. Dopustite nam da posao odradimo u miru", citira agencija ministarstvo vanjskih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara