Talijani za 30,4 milijuna dolara kupili Željezaru Sisak!

Talijani za 30,4 milijuna dolara kupili Željezaru Sisak!

Foto: cmccroatia.com

AMERIČKA kompanija Commercial Metals Company (CMC) objavila je da je prodala Željezaru Sisak talijanskoj grupi "Danieli". Prema informacijama na njihovim internetskim stranicama, Talijani su za željezaru izdvojili 30,4 milijuna dolara.

Dvije su strane dogovorile da će određena imovina Željezare Sisak biti isključena iz transakcije, pri čemu se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici CMC-a ne navodi o kojoj je točno imovini riječ. Prema nekim informacijama, piše sisak.info, prodano je sve osim pogona Hladne prerade, za kojeg CMC nastavlja s prodajom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo s grupom Danieli zaključili sporazum o prodaji hrvatskih poslova vezanih za željezaru. Prodajom svih izdanih dionica CMC Sisak završava se važan korak našeg strateškog plana o repozicioniranju poslovanja radi poboljšanja financijskih pokazatelja i povećanja vrijednosti za dioničare“, kazao je u priopćenju Joe Alvarado, predsjednik i glavni izvršni direktor CMC-a.

Američki CMC je 2007. godine kupio sisačku Željezaru, a krajem prošle godine je objavio da je odlučio izaći iz te željezare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara