Talijanski bolničar obolio od ebole: Čeka prijevoz za Rim gdje će se liječiti

Talijanski bolničar obolio od ebole: Čeka prijevoz za Rim gdje će se liječiti

Foto: Hina

TALIJANSKI bolničar koji je nedavno u Sijera Leoneu radio za nevladinu organizaciju Emergency pokazao se pozitivan na virus ebole i tako postao drugi takav slučaj u Italiji, priopćilo je u utorak talijansko ministarstvo zdravstva.

Bolesnik je primljen u bolnicu u Sassari, na Sardiniji, gdje čeka da ga zrakoplovom prevezu u Rim, gdje će se liječiti u klinici u kojoj se liječio i prvi oboljeli, liječnik koji je također radio za talijansku nevladinu organizaciju Emergency u Sijera Leoneu, dodaje ministarstvo u priopćenju.

Bolničar je simptome bolesti počeo osjećati u nedjelju navečer, dva dana nakon povratka iz Afrike, navodi ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski liječnik Fabrizio Pulvirenti se zarazio virusom hemoragijske groznice krajem studenoga u Lakki, u Sijera Leoneu, gdje je od listopada radio za Emergency, a početkom siječnja je proglašen zdravim.

Liberija je u subotu službeno objavila da je zaustavila epidemiju ebole, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), pozivajući stanovnike da ipak budu oprezni, budući da je virus još prisutan u susjednim zemljama Gvineji i Sijera Leoneu.

Ova epidemija, najteža od otkrića virusa u srednjoj Africi 1976., izbila je u prosincu 2013. na jugu Gvineje i usmrtila oko 11.000 ljudi od 26.000 identificiranih slučajeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara