Talijanski sud oslobodio Stanka Subotića optužbi da je prao novac za "duhansku mafiju"

Talijanski sud oslobodio Stanka Subotića optužbi da je prao novac za "duhansku mafiju"

Foto: B92

KAZNENI i građanski sud u talijanskom gradu Bariju optužio je Stanka Subotića Caneta krivnje za šverc duhana iz Crne Gore u Italiju. Okončan je tako proces vezan za famoznu "duhansku mafiju" koji je trajao čitavo desetljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sud je, kako javljaju E-novine, utvrdio da Subotić nije bio povezan s organizacijom mafijaško-kamorističkog tipa koja se bavila švercom duhana. Subotića se teretilo da je za "duhansku mafiju" oprao preko 1,2 milijarde bivših njemačkih maraka.

U priopćenju za medije Subotićevi odvjetnici podsjećaju da se radilo o procesu kojeg je talijanski državni tužitelj vodio u suradnji s OLAF-om i FBI-jem. Istraga se osim u Italiji vodila u čitavom nizu država: Švicarskoj, Lihtenštajnu, Cipru, Francuskoj, SAD-u, Sloveniji, Srbiji...

"Argumenti koje je iznijela obrana gospodina Subotića bili su do te mjere uvjerljivi da je sam tužitelj na prvom ročištu koje je održano nakon prezentiranja obrambenog materijala - predložio oslobađajuću presudu, što je presedan u talijanskom pravosuđu, naročito za delikte koji spadaju među onim najtežim, kao što je to bio slučaj u ovom procesu", priopćili su Subotićevi odvjetnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara