Teške optužbe bivše ravnateljice Porezne Vesna Pusić nazvala "zabavnim tračevima"

Teške optužbe bivše ravnateljice Porezne Vesna Pusić nazvala "zabavnim tračevima"

Foto: FAH

PRVA potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić nije danas željela komentirati tvrdnje bivše šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec da je bila pod pritiskom pojedinaca iz Ministarstva financija, poručivši kako "tračeve neće komentirati" te da se Vlada "ne treba zabavljati takvim stvarima".

"Tračeve nećemo komentirati", rekla je Pusić novinarima, koji su ju, na HNS-ovu prvosvibanjskom druženju na zagrebačkom Jarunu upitali hoće li se informirati o optužbama bivše šefice Porezne uprave.

Nada Čavlović Smiljanec podnijela je jučer premijeru Milanoviću ostavku i on ju je prihvatio. Na konferenciji za novinare ustvrdila je da su joj pojedinci iz Ministarstva financija podmetali i opstruirali njezin rad te da unatoč svemu nije očekivala da će pojedinci ići toliko daleko da je se pokuša eliminirati za radnje koje nije nikada učinila i dovesti je u vezu s ljudima na koje se vežu razne afere.

Prva potpredsjednica Vlade Pusić ocijenila je danas kako nitko nije do kraja upoznat sa situacijom u Poreznoj upravi pa ni sama Čavlović Smiljanec.

"Zato je, po mom mišljenju, dala ostavku, da institucije mogu odraditi posao što se tiče tužbi i prijava koje su upućene na njezin račun. Institucije to trebaju odraditi, a Vlada treba raditi svoj posao. Svatko u toj podjeli rada ima ono što radi i ne trebamo se svi zabavljati sa takvim stvarima. Za to postoji pravosuđe i Državno odvjetništvo", ocijenila je Pusić.

"Ne dolazi u obzir da Vlada podnese ostavku"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić je odbacila poziv sindikalaca da Vlada podnese ostavku.

"Naravno da to ne dolazi u obzir. Ovo nije država koja si može priuštiti nestabilnost i cijelo vrijeme izbore različitih vrsta", izjavila je Pusić.

Naglasila je važnost stabiliziranja i trajnosti institucija te poručila da građani i Vlada imaju isti cilj - bolji i kvalitetniji život.

"Imamo puno prepreka, cijeli posao pospremanja kuće, koji mislim da smo dosta dobro odradili, a sada imamo posao uklanjanja prepreka i suradnje s investitorima, domaćima i stranima, jer je to život za ovu zemlju, jer su to radna mjesta, obrazovanje, zdravstvo, sve što živi na proračunu i tog ćemo se posla držati. Nitko nije rekao da će biti lako, jer da je lako, ne bi nas zapalo", izjavila je Pusić.

Pusić se na Jarunu družila sa zagrebačkim HNS-ovcima, među kojima su bili i zamjenik predsjednice HNS-a i kandidat za zastupnika u europskom parlamentu Jozo Radoš, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš i saborska zastupnica Sonja Koenig.

Zajedno s kolegama iz stranke, ministrica je pokazala i svoje umijeće u jedrenju u jedrilici klase "optimist".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara