Težak udarac Camorri: Talijanska policija uhitila mafijašku kumu Raffaellu D´Alterio

Težak udarac Camorri: Talijanska policija uhitila mafijašku kumu Raffaellu D´Alterio

Foto: ilmattino.it

TALIJANSKA policija sinoć je u Napulju uhitila 46-godišnju Raffaellu D'Alterio, mafijašku "kumu" u klanu Pianese-D'alterio, koji djeluje u sklopu zloglasne Camorre.

U seriji noćnih racija talijanskih karabinjera, osim Raffaelle uhićeno je još 65 osoba, a svi su mahom osumnjičeni za "mafijaške poslove" - iznudu, pljačku, krijumčarenje narkotika i ilegalno posjedovanje oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Raffaella D'Alterio, poznata pod nadimkom "velika mačka", preuzela je vođenje klana 2006. godine, kada je ubijen njen suprug Nicola Pianese, od strane suparničkog klana.

Tri godine kasnije i nju su pokušali ubiti zavidni mafijaši koji su od nje željeli preuzeti kontrolu nad lukrativnim narko kartelima u južnom Napulju, prenosi The Telegraph. Osim nje tada je ustrijeljen i njen sin, ali su oboje preživjeli. Očito je čitava obitelj sklona mutnim poslovima, jer je i njena kći Caterina također u prošlosti uhićivana zbog povezanosti s organiziranim kriminalom.

Zahvaljujući novim talijanskim zakonima o dokazivanju podrijetla imovine, policajci su odmah konfiscirali imovinu svih uhićenih i osumnjičenih, uključujući njihove kuće, automobile, trgovine i bankovne račune.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara