Timošenko: Janukovič je manijak i perverznjak

Foto: AFP

MUŽ zatvorene liderice ukrajinske opozicije Julije Timošenko optužio je predsjednika Viktora Janukoviča da "poput manijaka i perverznjaka" špijunira njegovu ženu.

Podsjetimo, Julija Timošenko nalazi se u zatvorskoj bolnici pod stalnom stražom, zbog čega se požalio čak i njemački liječnik koji je zadužen za njeno zdravlje. Predsjednika je optužio i da je uništio pravosuđe u zemlji i da pravi sprdnju od čitavog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Julija Timošenko je osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe položaja i sklapanja štetnih ugovora s Rusijom. U međuvremenu je podignuta još jedna optužnica zbog porezne evazije, a Janukovič u zadnje vrijeme tvrdi kako je Timošenkova čak povezana i s ubojstvom biznismena i političara Jevhena Šćerbana 1996. godine.

Muž Julije Timošenko, koji je pobjegao iz Ukrajine i azil dobio u Češkoj, tvrdi kako je u pitanju Janukovičeva osobna osveta. "Tvoja naredba da se sudi Juliji Timošenko više nije tajna. Sad si je sam otkrio", poručio je u otvorenom pismu Janukoviču. S njim se slažu i dužnosnici EU-a, koji prave politički pritisak na ukrajinske vlasti da puste Juliju Timošenko iz zatvora, ili da joj barem omoguće normalne uvjete za boravak u zatvoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara