Tjedan dana kod mame, tjedan kod tate: Nakon dva mjeseca Sirijki kojoj je Hrvat oteo kćer konačno dozvolili da bude s djetetom!

Tjedan dana kod mame, tjedan kod tate: Nakon dva mjeseca Sirijki kojoj je Hrvat oteo kćer konačno dozvolili da bude s djetetom!

Foto: Tomislav Brdjanović

DVA MJESECA trebala su hrvatskim institucijama da Sirijki Samah Sulimani, kojoj je suprug Hrvat doslovno oteo dijete, priznaju njeno roditeljsko pravo da viđa kćer. Jučer je Samah konačno dobila sudsko rješenje o izricanju privremene mjere, prema kojem se jednako pravo do okončanja procesa o skrbništvu daje i majci, i ocu. Tako će četverogodišnja djevojčica sad tjedan dana biti uz majku, a tjedan dana uz oca. Samahinoj sreći nakon dva mjeseca očaja nema kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovo sudsko rješenje Samah je u pozitivnom smislu iznenadilo jer je nakon prvog sudskog ročišta u slučaju, održanog prije tjedan dana, 29. studenog, bila vidno razočarana: "Ne vjerujem da je Hrvatska dio Europe, jer čitala sam o zakonima u Europi, a ovo što se događa ovdje je stvarno nešto nemoguće... Zamjeram svima onima koji podržavaju mog supruga, koji su danas bili na sudu i znali su da je u Bejrutu oteo moju kćer, što je danas na sudu i priznao, ali su uz sve to i dalje na njegovoj strani. Ne mogu vjerovati da je netko u stanju povrijediti nekoga kao što je moj suprug povrijedio mene".

Samah je tom prilikom izrazila i svoje uvjerenje kako se prema njoj ima predrasude jer dolazi iz arapskog svijeta, odnosno Sirije, a požalila se i kako se žena iz Centra za socijalnu skrb smijala njenim riječima, kako su odbijali sve njene riječi i molbe te je optuživali da laže. Navela je i kako ne planira nikad odustati od toga da vrati svoju kćer.

> Ekskluzivno - "Mama, zašto me više ne želiš?": Pogledajte potresnu ispovijest Sirijke koju je muž Hrvat maltretirao i oteo joj dijete!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara