Tko je novinaru dao mail koji je srušio Holy: HŽ podnio kaznenu prijavu i traži pronalazak krivca

Tko je novinaru dao mail koji je srušio Holy: HŽ podnio kaznenu prijavu i traži pronalazak krivca

Foto: Goran Mehkek / Cropix

HRVATSKE ŽELJEZNICE su podnijele kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je mail bivše ministrice Mirele Holy predsjedniku Uprave Reneu Valčiću dostavila novinaru HRT-a.

HŽ je kaznenu prijavu podnijela zbog povrede tajnosti cjelovitosti i dostupnosti računalnih programa i sustava. Zatražili su istragu nadležnih organa o tome "tko je, kada i na koji način osobnu elektroničku korespondenciju" između Holy i Valčića dala novinaru.

> Evo kako je Holy saznala da će njen e-mail biti objavljen: Siniša Kovačić rekao Ankici Mamić, ona javila Aleksandri Kolarić

> Holy podnijela kaznenu prijavu zbog prisluškivanja i nadziranja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uz kaznenu prijavu predana je i sva dostupna dokumentacija koja bi nadležnim organima mogla koristiti u istrazi", napisali su u priopćenju iz HŽ-a te dodali da od nadležnih organa očekuju učinkovitu istragu, identificiranje i kažnjavanje odgovorne osobe, "kako bi što prije prestale kalkulacije o tome tko je spomenutu korespondenciju dostavio novinaru". Kaznenu prijavu danas je zbog istog slučaja podnijela i Mirela Holy zbog sumnji da ju se protuzakonito nadzire.

"Napravila sam jednu glupost i podnijela sam političku odgovornost zbog svoga čina", rekla je Holy za Media servis i potvrdila da je podnijela kaznenu prijavu zbog nezakonitog nadziranja. "Ono što mene sada, u ovom trenutku interesira jest tko je prekršio moja ustavna prava i raspolagao mojom privatnom korespondencijom na taj način", rekla je Holy, koja je uvjerena da predsjednik Uprave HŽ-a Rene Valčić nije kriv za aferu. "Mogu sumnjati na koga hoću, ali to ništa ne znači. Očekujem da istraga pokaže tko stoji iza toga", kazala je danas Holy.

Mail je stigao iz HŽ-a

HRT je potvrdio da se izvor spornog maila, u kojem bivša ministrica od predsjednika Uprave traži da zaštiti od otkaza suprugu stranačkog kolege, nalazi u HŽ-u, ali točnu osobu nisu prokazali. Odbacili su špekulacije koje su se pojavile da iza objavljivanja maila, koji je doveo do ostavke bivše ministrice zaštite okoliša, stoje stranke ili PR agencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara