Todorić digao kredit od 4,5 milijarde kuna!

Foto: Agrokor

TODORIĆEV Agrokor podigao je kredit od 4,5 milijardi kuna!

Ugovor o kreditu između Agrokora i OJSC Sberbank of Russia i Sberbank Europe AG, sklopljen je 14. ožujka ove godine.
 
Ukupan iznos glavnice kredita je 600 milijuna eura (oko 4,59 milijardi kuna). Kredit je odobren s krajnjim rokom povrata od 7 godina, od dana sklapanja ugovora.
 
Jamci za ovaj kredit su PIK Vinkovci, Zvijezda, Jamnica i Ledo.
 
Rast prodaje u 2012. samo 2,4 posto
 
Iako izvješća Agrokora nisu javno dostupna, rezultati za 2012. godinu, predstavljeni na telefonskoj konferenciji za investitore i analitičare, sredinom prošle godine, pokazali su slabiji rast prodaje zbog izazovne makroekonomske okoline.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Agrokor je u 2012. zabilježio rast prodaje od 2,4%, uslijed negativnih utjecaja padajuće potrošnje, deprecijacije srpskog dinara te rastuće nezaposlenosti na regionalnim tržištima.
 
Istovremeno je došlo do nešto bržeg rasta troškova materijala, ali pada troška usluga kao i rasta ostalih prihoda, čime je operativna profitabilnost zadržana na stabilnoj razini (EBIT marža od 6,1%).
 
EBITDA marža ( EBITDA - dobit prije kamata, poreza i amortizacije) je istovremeno ostala također stabilna pri 9,2%, pri čemu se u Diviziji maloprodaje i na 5,2%, dok je u Diviziji proizvodnje i distribucije hrane porasla  na 13,4%.
 
Operativni novčani tok prije promjena radnog kapitala također je zadržao stabilno razinu od 2.636,1 milijuna kuna.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara