Tomašić više ne postavlja uvjete jer želi uspjeh koalicije za Europarlament

Foto: Hina

RUŽA TOMAŠIĆ izjavila je danas Hini kako više ne postavlja uvjet za redoslijed na koalicijskoj listi za Europski parlament jer ne želi biti kamen smutnje za uspjeh "domoljubne koalicije" koju bi činili HDZ, HSS, HSP AS, Blok - umirovljenici zajedno (BUZ), Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) i regionalni ZDS.

Ranije je javno iznijela neslaganje da ime Marijane Petir iz HSS-a bude ispred njezinog na listi, jer je ona predsjednica stranke, a Petir nije, tim više što je na prethodnim izborima za Europski parlament dobila najviše glasova.

Tomašić je za petak najavila potpisivanje koalicijskog sporazum za listu za Europski parlament, bez obzira na to što još nisu u međusobnim pregovorima definitivno formirali listu kandidata, odnosno redoslijed, jer želi da uspije koalicijska lista HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, HDS i ZDS. Kazala je kako će, uz nju, na listi biti i njezin zamjenik u stranci Ivan Tepeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje znači li najava potpisivanja sporazuma da su europski pučani na Kongresu Europske pučke stranke u Dublinu nedvojbeno prihvatili da na listi s HDZ-om bude i Tomašić, koja se u Europarlamentu nije priključila toj najvećoj grupaciji već europskim konzervativcima, Tomašić je odgovorila potvrdno.

"Tomislav Karamarko pojasnio je pučanima da ću ja podržati za predsjednika njihovog predstavnika, jer mi ni nemamo svog, a što se tiče izglasavanja raznih redovitih odluka ionako uvijek glasamo isto ili slično", kazala je Tomašić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara