Tragedija u Rusiji: Boeing 737 srušio se zbog pogreške pilota!

Screenshot: YouTube

PILOTOVA pogreška razlog je pada ruskog zrakoplova u nedjelju pri slijetanju u ruski grad Kazan, pokazuju prvi podaci iz crne kutije Boeinga 737, izvijestio je u utorak izvor blizak istrazi, nakon objavljivanja jednog od prvih izvješća stručnjaka.

U video snimku prikazanom u programima ruske televizije i u drugim medijima vidi se zrakoplov koji pada na nos i ruši se vertikalno prije eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"S obzirom na prikupljene preliminarne informacije koje imamo nakon dešifriranja podataka iz crne kutije, vertikalni pad zrakoplova mogao bi biti posljedica pogrešnih poteza posade zrakoplova u izvanrednoj situaciji", rekao je isti izvor, a prenosi Interfax.

Prema izvješću zrakoplov se približavao pisti, posada je procijenila da je nemoguće sletjeti i piloti su "dali gas" kako bi podigli zrakoplov, nastojeći u drugome pokušaju prizemljiti zrakoplov, no on je počeo gubiti visinu, a u tom je trenutku posada nastojala zrakoplov okrenuti u vertikalnu os", stoji u izvješću. S visine od oko 700 metara Boeing 737 srušio se vertikalno pri brzini većoj od 450 km na sat.

Stručnjaci će konačne informacije objaviti nakon analize svih prikupljenih podataka.

Podsjetimo, 52 osobe poginule su u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u ruskom gradu Kazanu. Putnički avion Boeing 737-400 srušio se prilikom slijetanja na aerodrom. Avion se, kako piše agencija Interfax, prilikom slijetanja srušio na nos. Nakon toga došlo je do eksplozije jednog od spremnika s gorivom te je izbio požar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara