Trajekt udario pri pristajanju u Valbisku, ozlijeđena putnica

Foto: Google Maps

TRAJEKT "Moli" pri pristajanju u luku Valbisku udario je u pristanište zbog tehničkoga kvara te je pritom ozlijeđena jedna putnica, priopćilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Zbog manjega tehničkog kvara na brodskome stroju, jučer ujutro u manevru prilikom pristajanja nije se dogodio prekret krmenog stroja, trajekt se nagnuo te je putnica, hrvatska državljanka, koja je bila u brodskome salonu, izgubila ravnotežu i pala. Posada joj je odmah pružila prvu pomoć, a nakon pristajanja u valbišku luku preuzela ju je Hitna medicinska pomoć.

Djelatnici Lučke ispostave u Loparu počeli su obavljati očevid nakon povratka trajekta „Moli“ i njegove prve jutarnje plovidbe iz Valbiske u Lopar. Taj je trajekt u vlasništvu Linijske nacionalne plovidbe d.d.

Na temelju brodske dokumentacije, detaljnog pregleda trajekta, prikupljenih izjava putnika i članova posade, utvrđeno je da se nesreća dogodila tijekom uplovljavanja u 7,35 sati ujutro zbog tehničkoga kvara, navodi u priopćenju Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara