Tražio najmanje pola milijuna eura: Saši Radoviću zbog ucjenjivanja generala Čermaka dvije godine zatvora

Tražio najmanje pola milijuna eura: Saši Radoviću zbog ucjenjivanja generala Čermaka dvije godine zatvora

Foto: ipress.hr

OPĆINSKI kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je danas 72-godišnjeg Sašu Radovića, istarskog publicista i aktivista kojeg se tereti za ucjenu generala Ivana Čermaka, osudio na dvije godine zatvora.

Radoviću je prijetilo čak tri do 10 godina iza rešetaka. Sudac Zorislav Kaleb pri izricanju presude kao olakotne okolnosti uzeo je Radovićevu poodmaklu životnu dob te činjenice da do sad nije bio osuđivan i da je bio dugogodišnji sudionik Domovinskog rata. S obzirom da je sud ocijenio kako je Radović umirovljenik s malim primanjima, oslobodili su ga plaćanja sudskih troškova.

"Da je Čermak platio, DORH više ne bi mogao ratno profiterstvo gurati pod tepih"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radovića se tereti da je ucjenjivao generala Ivana Čermaka i preko posrednika Tomislava Mičića lani tražio najmanje pola milijuna eura u zamjenu za to da ga prestane javno optuživati za ratno profiterstvo.

"Da je Čermak platio, DORH više ne bi mogao ratno profiterstvo gurati pod tepih", objasnio je iznoseći obranu sredinom lipnja motive ucjene Saša Radović.

Radović je navodno preko Mičića poručio Čermaku kako je za iznos od milijun eura spreman povući i kaznene prijave te tužbu koje je protiv njega podnio.

U obrani je Radović istaknuo kako već godinama inzistira na vraćanju nezakonito stečene imovine ratnih i pretvorbenih profitera te uzaludno traži od DORH-a da počne djelovati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara