Trg Pravde: Krenuo odabir partnera za izgradnju, posao vrijedan 1,35 milijardi kuna

Ilustracija: Društvo arhitekata Zagreb

TRG PRAVDE nalazit će se na lokaciji omeđenoj Ilicom, Selskom, Cankarevom i Prilazom baruna Filipovića, gdje bi se trebale izgraditi zgrade Općinskog, Županijskog, Trgovačkog i Prekršajnog suda te općinskog državnog odvjetništva i pravosudne akademije.

Projekt se finanncira po modelu Javno-privatnog partnerstva. Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, na svojim stranicama objavio je da je u toku operativna priprema za pokretanje postupka javne nabave, odnosno natjecateljskog dijaloga, za izbor privatnog partnera.
 
Urbanističkim idejnim rješenjem predviđa se izgradnja četiri glavne zgrade koje su direktno povezane s velikom podzemnom garažom, te adaptaciju i rekonstrukciju postojećih zgrada. Zgrade karakterizira šest nadzemnih etaža i dvije podzemne etaže namijenjene parkiranju.
 
Na  lokaciji je predviđeno rušenje svih građevina osim zgrada koje je zaštitila konzervatorska struka, a postavljene su uz sjeverni, istočni i južni dio parcele.
 
Rušenjem preostalih zgrada na parceli dobit će se prostor na koji bi se trebali smjestiti sudovi, podzemne garaže, te zajednički sadržaji u funkciji svih institucija (restoran, služba održavanja, sklonište, klub pripravnika, kongresna dvorana, trafostanica).
 
Broj podzemnih etaža nije ograničen. U podzemne etaže smjestit će se  garaže, arhive, skladišta, prostori tehničke službe. Postoji mogućnost objedinjavanja pomoćnih prostora za više pravosudnih tijela na jednom mjestu.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara