Trogirski HDZ-ovci u šoku: Ante Sanader raspustio podružnicu i postavio im povjerenika

Trogirski HDZ-ovci u šoku: Ante Sanader raspustio podružnicu i postavio im povjerenika

Foto: Jure Miskovic/Cropix

ANTE SANADER, šef splitsko-dalmatinskog HDZ-a, raspustio je organizaciju u Trogiru. Članovi raspuštenog Gradskog odbora za odluku su doznali tek nedavno, premda je donijeta prije dobrih mjesec dana.

Trogirski HDZ-ovci preneraženi su takvom demonstracijom sile i čak 125 članova Skupštine od njih 161, traži poništenje odluke o imenovanju povjerenika Filipa Anđelića koji u trogirskom HDZ-u ne uživa ama baš nikakvu podršku, o čemu svjedoči i rezultat s posljednjih stranačkih izbora. Anđelić je dobio mizernih 17 glasova. 

Sve dogovorio pa ih izradio...

Trogirski HDZ-ovci iznenađeni su Sanaderovom odlukom koja je donijeta u ime Županijskog odbora, bez predsjedništva. Dogovor je bio da se trogirski Gradski odbor raspusti te da se u njega kooptiraju i članovi poraženih opcija kako bi se konačno uspostavilo jedinstvo unutar HDZ-a.

Takvo stajalište potvrđeno je na sastanku GO Trogira na kojem su uz Sanadera prisustvovali i solinski gradonačelnik Blaženko Boban te saborski zastupnik Ante Babić. Ne zna se zbog čega je onda Sanader brže-bolje donio odluku o raspuštanju. Pretpostavlja se da se radi o njegovim zadnjim trzajima. Naime, kako doznajemo, Sanader navodno ne uživa potporu središnjice koja na skorim lokalnim izborima kani biračima predstaviti drugog kandidata za župana, uspješnog načelnika Dugopolja Zlatka Ževrnju. Što će Sanader, ne zna se. Ali sasvim sigurno, ima nekakvu izlaznu strategiju...

Autokrat i despot

Bilo kako bilo, u trogirskom HDZ-u podigla se velika prašina. Članstvo se ne miri sa autokratskim i despotskim vladanjem Ante Sanadera, po kojem je inače poznat odranije. Sjećamo se kako je lani Sanader nedemokratski iz stranke potjerao Jerka Rošina. Časni sud ga je vratio, a Sanader zbog nepoštivanja procedure i demokratskih standarda nije snosio ama baš nikakve posljedice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader prednost na listi pored živih HDZ-ovaca dao Nevenki i Kerumu

Sanadera i inače mnogi unutar stranke optužuju da je srozao ugled HDZ-a. Premda je na zadnjim izborima izgubio Kaštela, donedavno čvrsto uporište HDZ-a, to se nije odrazilo na njegovu poziciju unutar stranke. Kao što je bio dobar za prezimenjaka, bio je dobar i za Jadranku Kosor. Ante Sanader isključivi je razlog koalicije HDZ-a i HGS-a koja se s lokalne razine pretočila na nacionalnu. Upravo je Sanader bio taj koji je sastavljao liste u 9. i 10. izbornoj jedinici. Upravo je on pretpostavio Keruma i Nevenku mnogim istaknutim članovima stranke.

Kako se čini, novi šef stranke Tomislav Karamarko ne misli ništa mijenjati. Opcija Kerum je i dalje vrlo atraktivna, i to u tolikoj mjeri da će HDZ na izbore u Splitu voditi njegova zamjenica Anđelka Visković.
 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara