Tržište električne energije: RWE zauzeo 5% tržišta i u prvom polugodištu ostvario prihode od 110 milijuna kuna

Tržište električne energije: RWE zauzeo 5% tržišta i u prvom polugodištu ostvario prihode od 110 milijuna kuna

 Foto: RWE

GODINU dana nakon početka  poslovanja RWE-a u segmentu ponude električne energije kućanstvima, kompanija je zauzela oko 5 posto ukupnog tržišta električne energije u Hrvatskoj, odnosno više od 75 000 kućanstava te 2500 poslovnih subjekata odabrali su RWE za svog novog opskrbljivača električnom energijom, objavila je ta tvrtka.

Među aktivnim opskrbljivačima električne energije na tržištu, 3 od 4 kućanstva koja su promijenila opskrbljivača izabrala su RWE. Prema zacrtanim poslovnim planovima, RWE do kraja 2016. godine planira doseći 10 posto ukupnog tržišta električne energije u Hrvatskoj.
 
RWE je u 2013. godini ostvario 70 milijuna kuna, dok je u prvih 6 mjeseci 2014. godine ostvareno 110 milijuna kuna prihoda. Do sada su znatna sredstva investirana u razvoj poslovanja te u zapošljavanje velikog broja zaposlenika. RWE je u Hrvatskoj stvorio preko 400 novih radnih mjesta.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dosadašnjim rezultatima nadmašili smo prvotna poslovna očekivanja i nametnuli se kao predvodnik tržišnih trendova. Do sada smo se već pozicionirali kao ozbiljan i pouzdan opskrbljivač koji hrvatskim potrošačima nudi najpovoljniju uslugu, a cilj nam je da tim putem i nastavimo te da i dalje razvijamo i druge pogodnosti i usluge za kućanstva i poduzetnike. Također, kako bi svi tržišni sudionici mogli u potpunosti ispuniti svoje poslovne strategije, neophodno je u što kraćem vremenskom roku donijeti podzakonske akte - Opće uvjete opskrbe, Pravilnik o promjeni opskrbljivača i Tržišna pravila koja će u potpunosti definirati tržišno natjecanje“,  izjavio je predsjednik Uprave RWE Energije, Zoran Miliša.
 
Kao dio društveno odgovornog poslovanja, RWE Energija svim svojim korisnicima u poplavljenim područjima županjske i brodske Posavine otpisala je račune za električnu energiju za svibanj, lipanj i srpanj 2014. godine. Donacija je vrijedna 500 000 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara