Turisti slijede hrvatski primjer: Česi na šibenskom kupalištu bespravno podigli vikendicu

Turisti slijede hrvatski primjer: Česi na šibenskom kupalištu bespravno podigli vikendicu

Foto: ŠibenikIN

EKIPA mladih Čeha je prije tri dana došla na najstarije vikendaško šibensko kupalište Jadrija s automobilom, prikolicom s brodom i montažnom kućicom koju su potom podigli nasred pomorskog dobra.

Jutros je uz intervenciju policije i komunalnog redarstva Grada Šibenika uklonjena češka nelegalna montažna kućica. "Fino su je sklopili od jelovine a kad su je podigli, pituravali su je i lakirali, lijepo se pripremili ostati tu neko vrijeme i ljetovati. Pretpostavljam da nisu bili svjesni kako to ne smiju, da je riječ o pomorskom dobru i da tu ne mogu boraviti tek tako, kamoli podizati nastambu za ljetovanje", kazao je Emil Guberina, političar u šibenskoj gradskoj četvrti Jadrija, piše ŠibenikIN. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Makli su ga tek jutros, a da nisu, učinili bi to komunalni redari. Ostavili su svoj brod na prikolici i nešto svojih stvari, a ako ne uklone i to sami, redari će obaviti posao sami", kazao je predsjednik gradske četvrti Jadrija Zoran Belamarić te dodao kako turisti Šibenčane nisu "obadavali" kada su im, nakon početka "gradnje", rekli da se to ne smije i da uklone objekt.

U Hrvatskoj su česti slučajevi nelegalne gradnje na obali pa su se možda i ovi češki turisti poveli za tim lošim primjerima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara