Turska duž granice sa Sirijom postavila raketne bacače i protuzračne topove

Turska duž granice sa Sirijom postavila raketne bacače i protuzračne topove

Foto: AFP

IAKO su iz Turske odjenule izjave da neće napasti Siriju zbog nedavnih incidenata povezanih s rušenjem turskih zrakoplova, vlasti su krenule s postavljanjem platformi za lansiranje raketa te protuzračnih topova duž granice sa Sirijom, javlja BBC.

Turska odluka o "osnaživanju" granice sa Sirijom dolazi svega dva dana nakon što je premijer Erdogan najavio "promjene u vojnom angažmanu zemlje". U govoru pred zastupnicima parlamenta izjavio je da Siriju smatra "jasnom i opasnom prijetnjom" te da će svaki vojni element uočen u blizini svoje granice tretirati kao "vojnu metu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, u samom srcu Sirije, ispred Palače pravde u Damasku, odjeknula je snažna eksplozija. Prema izvještajima na državnoj televiziji, u napadu su ozlijeđene tri osobe. Eksplozivna naprava bila je postavljena u automobil parkiran nedaleko zgrade, a vlasti u za napad optužile "terorističke skupine".

Zabrinjavajuće informacije stižu i iz predgrađa sirijskog glavnog grada, Doume, gdje su u nizu napada smrtno stradale četiri osobe, javljaju aktivisti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara