Tužan oproštaj od Ante Simonellija: "Otiša si radeći ono šta si najviše volija"

Screenshot: Youtube

NA PORTALU Podvodni.hr objavljene su poruke prijatelja i forumaša koji su poznavali Antu Simonellija, koji je nestao tijekom ronjenja prije tjedan dana, a tijelo su pronašli jučer francuski nautičari u kod Biševa.

Simonelli je nestao u utorak 5. kolovoza u popodnevnim satima nakon što je suprugu i sina ostavio  kod otočića Budikovac te gumenjakom otišao u smjeru Korčule. Trebao se vratiti oko 17 sati, no kako ga nije bilo supruga je oko 19 sati alarmirala sve službe i prijatelje kako bi se pokrenula potraga. Gumenjak je pronađen oko 4,5 nautičke milje istočno od Visa.

Obdukcija: Uzrok smrti utapljanje

Jučer je na splitskoj Patologiji obavljena obdukcija te je zaključeno da je uzrok smrti utapljanje. DNK analiza je potvrdila kako je tijelo pronađeno jučer u akvatoriju otoka Biševa nestali ronioc Ante Simonelli.

Među Simonellijevim stvarima pronađena je i puška za podvodni ribolov na kojoj je i video kamera.

Detaljno je pregledana i video snimka posljednjeg zarona koji je trajao tek nešto manje od dvije minute. Na temelju snimke pretpostavlja se da je ronioc doživio srčani udar.

Simonelli se spustio na 30-ak metara dubine te pogodio kirnju. Nakon otprilike jednog minuta počeo je izranjati. Nije se žurio, sve je djelovalo normalno. Čak je pronašao vremena da se cijeli postavi u kadar kamere koja je bila montirana na podvodnoj pušci. Svega koji trenutak poslije nastupili su problemi. Simonelli je značajno ubrzao rad perajama. Trajalo je to možda par sekundi, a onda se nakratko izgubio iz kadra. Sekundu, dvije kasnije s druge strane puške vidi se kako peraje plutaju. To je bio kraj za Antu Simonellija i čini se da mu je trebao još svega koji metar do površine.

Jučer je izvršeno i prepoznavanje. Simonelli je identificiran po otisku palca. 


Dirljive poruke njegovih prijatelja i poznanika prenosimo s Podvodni.hr

"Žuti moj rođo mnogima ćeš falit.."

"Izgubili smo te, teško nam je, trudili smo se i ujedinili. Davali smo i htjeli smo dati sve šta imamo da te vratimo. Mnogima si bio uzor, puno si ih naučio, nesebično dijelio savjete, veselio nas ovisnike svojim filmovima, ulovima, pričama. Družili smo se rado i uvijek pričali o moru, ribama, mogli smo smo tako vječno. Bio si dio nas i samo mi možemo razumjeti zašto. Počivaj u miru!"

"Ovo su bili dirljivi dani, ali nažalost niti tolika vjera i trud nisu ga mogli vratiti. Dobri ljudi ne bi trebali ovako odlazit, roditelji ne bi trebali pokapat svoju djecu, djeca bi trebala rast uz oca. Žuti moj rođo mnogima ćeš falit.."

"Ne mogu prestat gledat Antin "Bits and pieces" i sad mi djeluje nevjerojatno proročanski. Radnja, glazba, tekst, Antin blaženi pogled i zadnji potez ruke prema zalazećem suncu. The End."
"Trebao si doć ode po veliku oradu koja ti bila neostvarena želja, trebali smo snimat novom sony kamerom. Ni ne znaš kako sam ti je htio popljuvati. Ništa od toga ipak, samo još jedna tuzna recka i jos jedno tužno opraštanje. Mirno more prijatelju i do nekog skorog viđenja a one orade...njih cu ti pokazati di su."

"Otiša si radeći ono šta si najviše volija"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Jedan komad mene je uzelo more skupa s tobon, dragi Ante. Nismo se stigli upoznat, a iman osjećaj da san te poznava cili život. Sidin, pišen ovaj post i suza se cidi. Osjećan samo žalost i onaj grop u grlu, koji mi je ovih dana otežava sve šta san radija, je sad još veći. Nema utjehe."

"Gledan po stoti put njegov video, ovaj video di se vidi sva jubav svita...po ko zna koji put mislin, jebenti sve nije fer.  žaj mi je, puno mi je žaj...mirno ti more ljudino i laki ti snovi, ako išta otiša si radeći ono šta si najviše volija.""Ruzinavi frende, brate moj po posebnoj strasti prema vampirima, pola sata u plaču ne znam sto da napšem, jer se jednostavno ne želim oprostiti, ne ovako...  neka ti je laka i mirna plava postelja koju si tako obožavao... virujem da je Ante nemjerljivo ponosan na svih ovdje, na ovu dosad neviđenu solidarnost i koordinaciju zajedničkih snaga..."

"Upoznao sam ga na Kupu Gradova 2006., jedan od najpozitivnijih podvodnih ribolovaca koje sam sreo u životu. Dobar čovjek, prava ljudina. "

"Valjda onaj gore bira samo najbolje."

"Ante, mrzim te, jer si dozvolio da ostanemo bez tebe"

"Ante,
danas ti moram reci da te mrzim, jer sam zbog tebe plakao pred svoja dva blizanca koja su me u čudu gledali jer takvo moje lice jos nisu vidjeli u ovih svojih prvih sedam mjeseci. Mrzim te jer kad sam te upoznao u onom malom dućanu u Hotelu Dubrovnik, gdje si prodavao opremu za bordanje, prije mozda i 20 godina, znao si me izluditi svojom energijom i željom za ludorijama. I dok smo kod mene na Srakanama slagali crijep na krovu, što brže, kako bi bar malo zaronili prije mraka. I mrzio sam te dok sam te čekao da se probudiš ujutro od 5-7 pa kad bi ja legao nazad ti bi me za sat vremena budio da idemo na more. A tad si bio majstor od šulje, a ja duboki lovac do 15m. I izluđivao si me sa hrpu sitnica na koje si pazio, a ja sam ih smatrao nebitnim. Mrzio sam kad si otišao na tečaj i do kraja poludio za tim plavetnilom u koje smo svi mi luđaci zaljubljeni pa zbog toga svi nasi bliznji strepe danima dok idemo zaroniti u dubinu i pobjediti lukavu ribu u njezinu dvorištu.

I danas te jos vise mrzim jer si dozvolio nama svima da ostanemo bez tvojih pomalo iritirajućih video ulova i zagonetnih slika i zato sto ce moja žena koja te poznavala od danas svaki moj odlazak na more povezivati sa tvojim odlaskom na more. Mrzit ću te sve dok se ponovo ne vidimo te ti sve ovo saspem u lice i odvalim jednu trisku da ti bude jasnije kako nam je sada svima!"

"Otisao si i ostavio nas sve neutješne, sve nas koji smo te volili i cijenili kao vrhunskog prijatelja, muža, oca pa tek onda kao morskog čovika kojem smo se svi divili ... Bila mi je čast poznavati te, roniti s tobom ... Bit ces s nama u srcima sa svakim udahom i svakim zaronom ma koliko nam god tesko zamisliti da te vise nema."

"Zadnjih par puta šta smo se trefili i onako proljudikali, uvik si bija u nekoj kombinaciji tipa: "...ma evo, spojija san na poslu dva dana pa san trknija do Splita, sija u gumenjak i sad si me taman uvatija na putu za Vis. Moram čirnit jednu poziciju..." Drago mi je da san te poznava, ali brate prerano si otiša, prerano..."

"Ruzinavi Zmaju... kad se sitin tog davnog tečaja prije kojih 10-tak godina ... prvog kontakta uživo - vanka ekrana.... pa svih onih lipih vrimena do sada ... neznan kako bi ti reka zbogom kada si ti u stvari još negdi ode... zato neka ti je mirno more i počivaj u miru!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara