Tužitelj zatražio oslobađanje bivšeg direktora MMF-a od optužbe za seksualno zlostavljanje

Tužitelj zatražio oslobađanje bivšeg direktora MMF-a od optužbe za seksualno zlostavljanje

Foto: FAH

FRANCUSKI državni tužitelj Frederic Fevre danas je pred sudom u Lilleu zatražio oslobađanje bivšeg glavnog direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna (65) od optužbe za podvođenje.

"Odvagnuvši sve čimbenike za i protiv optužbe, smatram da ni pravosudne informacije ni iskazi svjedoka nisu predočili dokaze o krivnji Strauss-Kahna" rekao je Favre.

Tužiteljev zahtjev samo je istaknuo činjenicu da će biti jako teško donijeti osuđujuću presudu u postupku koji završava ovaj tjedan, ali se presuda očekuje naknadno. Za razliku od istražnog suca, tužitelj je i prije izražavao sumnju u mogućnost osuđujuće presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strauss-Kahn je tijekom trotjednog suđenja, a i prije, ustrajno ponavljao kako nije znao da su žene koje su sudjelovale na seksualnim zabavama prostitutke i da nije osobno organizirao te zabave, a obje te optužbe su mu morale biti dokazane kako bi ga se osudilo.

U ponedjeljak je pet osoba od njih šest koliko je ukupno podnijelo tužbu odustalo od optužbi protiv Strauss-Kahna.

Sad samo o sucu ovisi hoće li procijeniti da je jedan od nekad najmoćnijih Francuza znao čime se bave žene s kojima je bio na zabavama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara