"Tvornica za preradu otpada sa najljepšim pogledom na Medulin": Građani protiv ŽCGO Kaštijun

"Tvornica za preradu otpada sa najljepšim pogledom na Medulin": Građani protiv ŽCGO Kaštijun

Foto: Igor Karasi

UNATOČ protivljenju građana kraj Medulina niče Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun - "Tvornica za preradu otpada sa najljepšim pogledom na Medulin, Premanturu, Pomer...". S radom bi trebao početi do kraja ove godine.

Višegodišnja negodovanja i prosvjedi lokalnog stanovništva nisu urodili plodom - lokalni politički glavešine odlučili su pogon izgraditi baš na toj lokaciji, a sve je "blagoslovilo" Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Riječ je o projektu vrijedno, više od 260 milijuna kuna, a financira ga se sredstvima iz EU fondova.

"Bravo svim političarima i lobistima za odabir ove lokacije i izgradnju ŽCGO Kaštijun", napisao je uz fotografiju gradilišta budućeg pogona za preradu otpada fotograf Igor Karasi.

A evo nekih od komentara građana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U središtu turističke općine Medulin! Mi u Vinkuranu imamo predivan pogled s našeg brda! Bilo je i boljih lokacija na izboru. Hvala im na brizi za budućnost!"

"Od prapovijesti kultno mjesto južne Istre... Predrimski katastar ima ishodište upravo u Kaštijunu, mjesto koje zaslužuje prisjećanje prastarih rituala i civilizacija, slavljenje solsticija, a ne smeća... Doduše, ovo će biti spomenik nečemu što će buduće generacije gledati sa podozrenjem i gađenjem..."

"Tek će se to isplatiti! Dobit ćemo novu onkološku bolnicu!!!"

"Bravo Istra svaki dan sve bolje i boje:(("
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara