Tweetovi iz pakla: "Soba je prekrivena bazenima krvi, među stvarima leže komadi mesa"

Tweetovi iz pakla: "Soba je prekrivena bazenima krvi, među stvarima leže komadi mesa"

Foto: AFP

"ISPRED mene je komad ljudskog mozga, u kutu je nekakva masa u zgrušanoj krvi. Ovo je kuća u Qubairu, u Siriji".

Scene masakra dočekale su Paula Danahara, BBC-jevog dopisnika, koji kroz Siriju putuje zajedno s UN-ovim konvojem. U selu Qubair, nedaleko od grada Hame, više nema ni žive duše. Nestali su i leševi, iako je očito da ih je bilo.

Dokazi masakra su posvuda. U zraku se osjeća miris spaljenog ljudskog mesa. Tragovi krvi su posvuda, kao i dijelovi tijela.

Počistili leševe kako bi sakrili masakr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muhe su pronašle dokaze masakra u Qubiaru prije nego je UN stigao. Kružile su zujale iznad ostataka ove male zajednice", piše Danahar na Twitteru, putem kojega izvještava o svim strahotama kojima svjedoči u Siriji.

Prvo što je vidio po dolasku u Qubair, bilo je magareće truplo. Kuće su spaljene. Ponegdje se na ulici mogu vidjeti tragovi vozila, također spaljenih. Ali ljudi nema. Ni živih, ni mrtvih. Barem ne u jednom komadu.

"Nije im bilo dovoljno što su izmasakrirali ljude. Pobili su i stoku"

"Cijela soba prekrivena je bazenima krvi. Među stvarima leže i komadi mesa. Krvožedne napadače nije zadovoljilo što su izmasakrirali ljude. Pobili su i stoku. Trupla životinja trule na suncu", piše Danahar.

"Jedini dokaz koji upućuju na to gdje su stanovnici nestali su urezani u cestu. Iz UN-a mi kažu da su to tragovi vojnih vozila. Tko god je ovo učinio, možda je djelovao uslijed napadaja bezumnog ludila, ali pokušaji da se stravičan zločin prikrije su proračunati i jasni", javlja Danahar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara