U Afganistanu ubijeno sedam policajaca iz zasjede

U Afganistanu ubijeno sedam policajaca iz zasjede

Screenshot: Youtube

NAJMANJE su sedmorica policajaca ubijena u četvrtak iz zasjede koju su naoružane osobe postavile u Kunduzu, nestabilnoj pokrajini na sjeveru Afganistana, rekli su za AFP mjesni čelnici.

"Policajci su išli u susjednu pokrajinu Tahar gdje su trebali podići plaću. Na putu ih je napalo tridesetak naoružanih ljudi", rekao je Nasrudin Han, guverner okruga Dašte Arčija, na sjeveroistoku pokrajine, gdje se dogodio napad.

Poginula su sedmorica policajaca - trojica pripadnika nacionalne policije i četvorica mjesne, dodao je. Napad je za AFP potvrdio Sunatulah Tajmor, glasnogovornik guvernera pokrajine Tahara koji je dodao da se napad dogodio u četvrtak ujutro po mjesnom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se po načinu djelovanja čini da bi to mogli biti talibanski pobunjenici koji se od 2001. bore protiv vlade u Kabulu i njezinih zapadnih saveznika.

Pobunjenici i dalje aktivni

Ovaj novi izgred potvrđuje da su pobunjenici i dalje aktivni i da nastavljaju s napadima s dolaskom proljeća koje je pogodno za borbu sa sigurnosnim snagama.

Sredinom veljače afganistanska vojska je povela veliku ofenzivu na talibane u više pokrajina kako bi ih oslabila prije dolaska proljeća nakon povlačenja velikog broja NATO-ovih vojnika iz zemlje.

NATO-ove borbene postrojbe u Afganistanu zamijenile su nešto lakše snage pod nazivom "Odlučna potpora" čija je glavna zadaća pomaganje i obuka afganistanskih vojnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara