U Australiji ubijeno osmero djece: "Bog nas blagoslovio, oprostite mi za ovo što ću učiniti"

Foto: Guliver Image / Getty Images

AUSTRALSKA policija priopćila je da je osmero djece ubijeno a jedna žena ranjena u sjevernom australskom gradu Cairnsu, a australski mediji su izvijestili da su žrtve izbodene. Policija nije još nikoga uhitila, ali javnosti poručuju da nema razloga za paniku.Policija u Queenslandu je u priopćenju rekla da je ušla u kuću u predgrađu Cairnsa nešto prije podneva nakon što je obaviještena da se u zgradi nalazi žena s teškim ozljedama. Tamo su prilikom pregleda lokacije našli tijela djece starosti od 18 mjeseci do 15 godina.

Ranjena 34-godišnja Mersane Warrira je na liječenju i pomaže u istrazi, rekla je policija. Policija još nije potvrdila izvješća medija da su djeca ubijena hladnim oružjem.

Policija je potvrdila da je 34-godišnja majka barem sedmero ubijene djece. Vjeruje se da je osmo dijete također član obitelji. Detalje o ubojstvima policija ne želi davati u javnost dok ne dobiju izvješće mrtvozornika.

Detektiv Bruno Asnicar potvrdio je da je policija ispitala nekoliko osoba. Među osumnjičenima je i mladić koji je viđen nedaleko od mjesta ubojstva. No, nitko još nije priveden.  

Žena je ubodena u prsa i vrat

Policija je potvrdila za The Courier-Mail kako je Mersane Warrira, poznata i kao Raina Thaiday, osoba od interesa u jednom od najgorih masovnih ubojstava u australskoj povijesti. Optužnica još nije podignuta.

34-godišnja Warrira trenutno je na procjeni mentalnog zdravlja u bolnici u Cairnsu gdje je prevezena nakon što je teško ozlijeđena. Zadobila je ubodne rane na prsima i vratu.

Susjeda Tahnia Ruttensteiner kazala je kako je Warrira "imala tešku noć".

"Čula sam kako se s nekim svađa oko četiri sata ujutro", kazala je Ruttensteiner za news.com.au

Ruttensteiner je kazala kako je Warrira nosila stvari iz kuće i govorila da će započeti novi život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zadnji put sam je vidjela oko šest ujutro, nakon toga je bio mir", objasnila je Ruttensteiner.

Warrira je iznosila namještaj i stvari ispred kuće te je nešto podjelila prijateljima i obitelji.

News.com.au navodi kako su susjedi u četvrtak navečer čuli ženu kako govori: "Ne dopustite da ih odvedu daleko od nas. Bog nas blagoslovio. Oprostite mi za ovo što ću učiniti".

Rođakinja: Tijela je pronašao 20-godišnji član obitelji

Lisa Thaiday, koja tvrdi da je rođakinja ranjene 34-godišnjakinje, rekla je kako se radi o obitelji te kako je ranjena žena majka ubijene djece.

Thaiday je novinarima rekla kako je 20-godišnji član obitelji došao doma te unutra pronašao mrtvu braću i sestre.

"Idem sada do njega, treba mu podrška. Velika smo obitelj, jednostavno ne mogu vjerovati u to. Upravo smo saznali, jadna djeca", rekla je.

Nema povezanosti s drugim događanjima

Australija je još uvijek u stanju šoka nakon što je policija u utorak ujutro pokušala okončati 16-satnu talačku krizu u jednom baru u Sydneyu pri čemu su ubijene tri osobe, među kojima i otmičar. Tragedija u Sydneyu nije povezana s događajima u Cairnsu, navode agencije.

"Kako stvari trenutačno stoje, ne postoji razlog da javnost bude zabrinuta što se ovoga tiče, ovo je velika tragedija, ali situaciju držimo pod kontrolom. Ne postoji razlog da itko izvan ove okoline bude zabrinut", rekao je Bruno Asnicar, australski policijski inspektor, prenosi AP.

Ulice su blokirane, a forenzičari će vršiti ispitivanja na terenu još minimalno 24 sata.

"Ovakvi događaji uzrokuju veliku bol i patnju, ni policajci nisu imuni na sve to", dodaje inspektor Asnicar.


Abbott: Ovo je neopisiv i stravičan zločin

"Svi koji su stupili u kontakt s obitelji u zadnja dva-tri dana bit će kontaktirani", rekao je inspektor Asnicar.

Reuters javlja kako je susjedstvo u kojemu je došlo do tragičnog incidenta većinom naseljeno starosjedilačkim Aboridžinima te kako ima zloglasno visoku stopu kriminala.

Australski premijer Tony Abbott u priopćenju je izjavio kako su "vijesti o tragediji u Cairnsu stravične", ističući kako se radi o "neopisivom zločinu", prenosi CBS News.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara