U Austriji uhićena četiri pomagača Pink Panthera

U Austriji uhićena četiri pomagača Pink Panthera

Ilustracija: Hina

LUKSUZNI ručni satovi i nakit vrijedan više od pola milijuna eura zaplijenjeni su, a četiri su osobe uhićene u akciji austrijske policije koja je u Beču razbila mrežu pomagača bande Pink Panthera, priopćila je policija.

Osamnaest ručnih satova ukradenih u pljački u Montreuxu, u Švicarskoj 15. siječnja, među kojima i sat vrijedan 53.000 eura, zaplijenjeno je u akciji u hotelu austrijske prijestolnice 5. veljače te nakit i 57.000 eura u gotovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tridesetpetogodišnji Srbin, za kojeg se sumnja da je robu dovezao iz Švicarske, dva Izraelca (37 i 39) i 40-godišnji Belgijanac kojima je roba navodno bila namijenjena, uhićeni su nakon istrage koja se vodila u suradnji s njemačkom, švicarskom, belgijskom i srbijanskom policijom.

Ovakva razbijanja mreže pomagača povezanih s Pink Pantherom rijetka su budući da je ta međunarodna banda pljačkaša nakita veoma dobro organizirana, istaknula je bečka policija.

Banda Pink Panther, čiju jezgru čine državljani s područja bivše Jugoslavije, imaju, navodi Interpol, oko 220 članova koje se sumnjiči da su od 1999. diljem svijeta ukrali nakit i luksuzne predmete u vrijednosti većoj od 330 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara