U BiH nezaposlenost čak 44 posto: "Već bi trebao biti kaos u državi, ali se socijalni mir štiti radom na crno"

U BiH nezaposlenost čak 44 posto: "Već bi trebao biti kaos u državi, ali se socijalni mir štiti radom na crno"

Foto: AFP

DOK DILJEM Europe, pa tako i u Hrvatskoj, panika vlada zbog stope nezaposlenosti koja se kreće oko 20 posto, u susjednoj Bosni i Hercegovini ta brojka trenutno iznosi nevjerojatnih 44 posto! Kako prenose Nezavisne novine, BiH trenutno broji 519.160 nezaposlenih, što "graniči s kaosom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Osnovni problem društva ogleda se u tome što se političkim igrama odvraća pažnja od onoga od čega se živi. Osnovno pravo ljudi je da imaju posao, jer tako ostvaruju sredstva za život. Stopa nezaposlenosti koja se kod nas spominje dostiže brojku i do 46 posto, a po zakonu vjerojatnosti bi već trebao biti kaos u državi. No, toga nema jer se socijalni mir štiti radom na crno", kaže Ismet Bajramović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH.

Alija Remzo Bakšić, direktor Udruženja poslodavaca BiH, kaže kako se stječe dojam da vlast uopće ne smatra nezaposlenost problemom. "Kad je poslovno okruženje u pitanju, mi tonemo, a drugi napreduju. Stopa nezaposlenosti kod nas je katastrofalna. Kad se u nekim drugim zemljama ta stopa poveća za dva posto, to je već zvono za uzbunu", navodi Alija Remzo Bakšić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara