"U BiH se pokušava uspostaviti diktatura, na djelu je puzajući državni udar!"

"U BiH se pokušava uspostaviti diktatura, na djelu je puzajući državni udar!"

Ilustracija: travel.com

PREDSJEDNIK Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir izjavio je jučer u intervjuu za FTV kako se u BiH trenutno provodi "puzajući državni udar". Glavnog krivca za takvo stanje vidi u Socijaldemokratskoj partiji BiH, točnije, u njezinom predsjedniku Zlatku Lagumdžiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budimir se osvrnuo na odluku SDP-a, HDZ BiH, HDZ 1990. i SBB-a da smijene Denisa Zvizdića iz Stranke demokratske akcije (SDA) i njegova zamjenika Stanka Primorca iz Hrvatske stranke prava (HSP). Tvrdi da je to najbolji dokaz da se u BiH pokušava uspostaviti diktatura, čiji je temeljni cilj provedba interesa nekih stranaka i njenih lidera.

"Ako predsjednik SDP-a, koji je poželio mijenjati svoje koalicijske partere, ne osjeti potrebu ni konzultirati predsjednika Federacije BiH, sjesti s njim i razgovarati, nego na ovakav grub, bahat, nekorektan i nepošten način pokušava prisiliti predsjednika FBiH da to prihvati, onda je to neka vrsta nasilničkog ponašanja. A ako se to prenese na državne institucije, onda je to puzajući državni udar", izjavio je Budimir. Na kraju je najavio da je spreman raspustiti parlament i raspisati izvanredne izbore ukoliko se napokon je riješi kriza vlasti u BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara