U Dubrovniku se održava proslava Dana europske suradnje i predstavljanje mogućnosti i projekata iz programa MED

Foto: Shutterstock

U SKLOPU proslave Dana europske suradnje koji se u cijeloj Europi obilježava 21. rujna i tjednima oko tog datuma, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sa Zajedničkim tehničkim tajništvom Transnacionalnoga programa Mediteran 2007. - 2013 . organizira događaj s ciljem informiranja građana o mogućnostima i projektima iz transnacionalnog programa MED, te općenito o Europskoj teritorijalnoj suradnji kao značajnom cilju Europske kohezijske politike.

Kako su izvijestili iz Ministarstva, događaj, koji se financira iz tehničke pomoći programa MED, se sastoji od 3 dijela: vožnje biciklima po unaprijed određenoj ruti oko Dubrovnika čime se promovira biciklizam kao ekološki oblik prijevoza, crtanje grafita u centru Dubrovnika na knauf pločama - izrada LOGO MED Programa te EU zastave te koncerta folklornog ansambla LINĐO.

Uz sudionike koji su uključeni u provedbu tog programa, bivše korisnike MED projekata i predstavnike razvojnih agencija Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije (DURA i DUNEA), u ovaj događaj mogu se uključiti stanovnici i turisti koji će danas boraviti u Dubrovniku.

Cilj Transnacionalnog programa suradnje Mediteran 2007 - 2013 jest učiniti cijelo područje Mediterana mjerljivim s međunarodnom konkurencijom u cilju osiguranja rasta i zaposlenosti za sljedeće generacije te podržati teritorijalnu povezanost i aktivno intervenirati u korist zaštite okoliša u logici održivog razvoja.

U programu sudjeluje 13 država u području Mediterana, među kojima i RH od samog početka programa, od 2007. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara