U Dugoplju će se graditi Galenski laboratorij vrijedan 50 milijuna kuna

Foto: Ilustracija

U DUGOPOLJU kraj Splita gradit će se Galenski laboratorij koji će se razviti u manju tvornicu lijekova, a procjenjuje se da će izgradnja objekta i nabavka opreme stajati oko 50 milijuna kuna, najavljeno je danas prilikom otvaranja obnovljene ljekarne u splitskom naselju Brda.

Obnovljenu ljekarnu otvorili su župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja i ravnatelj zdravstvene ustanove Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović.

Župan Ževrnja je rekao kako će se Galenski laboratorij graditi u gospodarskoj zoni Dugopolja te da je projekt već u pripremi. "Taj će zdravstveni projekt pridonijeti razvoju županije splitsko-dalmatinske", ustvrdio je Ževrnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mihanović je rekao da je zdravstvena ustanova županijske Ljekarne već otkupila zemljište od općine Dugopolje za Galenski laboratorij koji će se razviti, kako je kazao, u mini-tvornicu lijekova.

"Nadam se da ćemo u idućih pola godine ishoditi građevinsku dozvolu za gradnju Galenskog laboratorija u Dugopolju, a nakon toga ćemo taj projekt kandidirati i za dobivanje sredstava iz fondova Europske unije", istaknuo je Mihanović.

U Galenskom laboratoriju se proizvode ljekoviti pripravci.

Danas otvorena obnovljena ljekarna u splitskom naselju Brda, kako je rečeno, namijenjena je za oko 20.000 stanovnika koji žive u tom dijelu grada, a u njezinu obnovu je investirano više od milijun kuna. Ta ljekarna ima i savjetovalište u kojemu će medicinski stručnjaci davati savjete pacijentima u vezi lijekova i medicinskih pripravaka, rečeno je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara