U Europskoj komisiji rasprava o "Lex Perkoviću": Hoće li države članice EU podržati uvođenje sankcija Hrvatskoj?

Foto: Goran Šebelić/Cropix

POVJERENICI Europske komisije danas će se u Bruxellesu još jednom sastati, a jedna od točaka dnevnog reda bit će rasprava o "Lex Perkoviću", odnosno prijedlogu pokretanja postupka konzultacija s državama članicama EU o donošenju sankcija Hrvatskoj temeljem članka 39. Akta o pristupanju Hrvatske EU.

"Hrvatska je zloupotrijebila povjerenje čim je ušla u Europsku uniju", ponovila je jučer  Reding te još jednom naglasila da je tri dana prije ulaska u EU Hrvatska promijenila zakon koji je do tada bio u skladu s europskim propisima.

"Akcija je pokrenuta. Sasvim je jasno da se uvode sankcije", rekla je Reding novinarima u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Zoran Milanović, pak, ne odustaje od svojih stajališta. Tvrdi da od 15. srpnja iduće godine, kao roka kada bi zakon trebao stupiti na snagu, neće odustati.

"Mi smo država, članica Europske unije, nismo ptičji rezervat. Postoje načini komunikacije i oni koji su glasni, obično vole manipulirati i imaju slabe argumente. Mi nećemo tako", rekao je premijer.

"Vjerujem u hrvatsko pravosuđe i da će obaviti svoj posao. No, neću dozvoliti da se nama briše pod. Nismo mi ptičji rezervat nego država! Nema sankcija. Nula. Odaberite kome ćete vjerovati - demokratski odabranoj vlasti ili nekome tko juri po sedmi mandat", kazao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara