U Josipdolu prevarena starica: Ne nasjedajte na pozive lažnih bankara!

Ilustracija: Shutterstock

POLICIJSKIM službenicima Policijske postaje Ogulin, u srijedu, 14. svibnja, 68-godišnjakinja iz Josipdola prijavila je kazneno djelo prijevare.

Ona navodi da ju je prije 20-tak dana na telefon nazvala muška osoba koja se predstavila kao djelatnik jedne banke i od nje tražio da mu pročita broj bankovne kartice i osobni identifikacijski broj, uz obrazloženje da je to potrebno radi određenih izmjena na bankovnom računu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne sumnjajući u poziv sugovornika, 68-godišnjakinja je dala tražene podatke, a 14. svibnja u poslovnici banke utvrdila je da joj s računa nedostaje određena svota novca. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

"Pozivamo građane da budu oprezni i preko telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke, te u ovakvim situacijama o svemu obavijeste izdavatelja kartice. Također, ako posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome odmah obavijeste policiju na broj 192", priopćili su iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara