U Maleziju stigao zrakoplov s tijelima žrtava iz aviona srušenog u Ukrajini: Dosad identificirane 173 žrtve

Foto: Hina

ZRAKOPLOV s prvih dvadeset tijela malezijskih žrtava pada zrakoplova na letu MH17 kompanije Malaysia Airlines u Ukrajini stigao je u petak u Kuala Lumpur iz Amsterdama.

Zrakoplov koji je u tu svrhu unajmio Malaysia Airlines sletio je oko 10.00 sati po mjesnom vremenu (4.00 sata po srednjoeuropskome). Malezijski kralj Abdul Halim Mu'adzam Šah, premijer Nadžib Razak i drugi uglednici nazočili su svečanom dočeku lijesova.

Žrtvama je počast odana minutom šutnje u cijeloj zemlji, gdje je danas proglašena nacionalna žalost.

Televizijske kuće su objavljivale fotografije malezijskih žrtava uz čitanje tekstova iz Kurana.

Tijela nekih žrtava možda se nikad neće pronaći

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zrakoplov na letu MH17 koji je iz Amsterdama letio u Kuala Lumpur srušen je 17. srpnja dok je letio nad istokom Ukrajine, područjem gdje traje sukob ukrajinske regularne vojske i proruskih separatističkih snaga.

Poginulo je svih 298 putnika i članova posade Boeinga 777. Među njima su bila 193 Nizozemca i 43 Malezijca, među kojima 15 članova posade.

Tijela nekih žrtava možda se nikad neće pronaći budući da su potragu za ostacima na mjestu nesreće prekinule borbe vojske i pobunjenika u tom sektoru.

Do sada identificirane 173 žrtve

Stručnjaci sudske medicine su identificirali 46 novih žrtava pada aviona Malaysia Airlinesa u Ukrajini, čime je broj identificiranih osoba porastao na 173.

"Među 46 žrtava, 26 su nizozemski državljani i 20 druge nacionalnosti", navelo je nizozemsko Ministarstvo pravosuđa u priopćenju, naglasivši da državljanstva žrtava koje nisu Nizozemci neće biti objavljena na zahtjev ambasada tih zemalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara