U Parizu zaplijenjeno 19.000 sušenih morskih konjica

U Parizu zaplijenjeno 19.000 sušenih morskih konjica

Screenshot: YouTube/DNews

UKUPNO 19.000 morskih konjica, zaštićene vrste prema Washingtonskoj konvenciji o vrstama kojima prijeti izumiranje, zaplijenjeno je u četvrtak u pariškoj zračnoj luci Roissy, objavile su u ponedjeljak carinske službe.

Dehidrirane životinje su pronađene na komercijalnom letu iz Madagaskara u Hong Kong, objavila je carinska uprava, prenosi AFP.

Njihova vrijednost je procijenjena na 200.000 eura.

Nekoliko dana ranije, 15. siječnja carinske službe zadužene za kontrolu putnika pronašle su 112 mrtvih morskih konjica u prtljazi para koji je doputovao iz Šangaja, objavili su carinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Morski konjici su trebali poslužiti za pripremu juha za djecu.

Životinje su zaplijenjene a dvije osobe moraju platiti visoku globu.

Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES) je međunarodni sporazum sa svrhom sprečavanja nekontrolirane međunarodne trgovine i iskorištavanja ugroženih vrsta. CITES ili Washingtonska konvencija je stupila na snagu u srpnju 1975. godine i postala najšire prihvaćenom međunarodnom konvencijom s područja zaštite prirode.

Morski konjici se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini, koja im pripisuje terapeutska i afrodizijačka svojstva. Često ih suše bi ih prodavali turistima.

Zapljena u četvrtak je najveća te vrste u Roissyju od 2005. kada je otkriveno 35.000 morskih konjica iz Gvineje na putu prema Kini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara