U Podravci 288 otkaza, za otpremnine prikupljeno 37 milijuna kuna!

Foto:

"ČAK 288 radnika društava Grupe Podravka prihvatilo je  zbrinjavanje putem stimulativnih otpremnina, za koje će se isplatiti ukupno gotovo 37 milijuna kuna. Riječ je o prvom krugu zbrinjavanja putem stimulativnih otpremnina, dok je drugi krug predviđen za jesen. Kompanija očekuje kako će predviđen iznos isplaćen za stimulativne otpremnine otplatiti kroz redovno poslovanje u roku od 15 mjeseci", objavili su iz tvrtke Podravka na službenim stranicama.

Prema toj obavijesti radnicima kojima radni odnos  prestaje najkasnije s danom 1. rujna 2012. godine, isplatit će se stimulativna otpremnina od 4000 kuna neto za svaku navršenu godinu rada u Grupi Podravka, a radnicima koji će biti obuhvaćeni drugim krugom Programa zbrinjavanja, te im radni odnos prestaje do 30.11.2012. godine, isplatit će se otpremnina u iznosu od 3000 kuna neto za svaku navršenu godinu rada u Grupi Podravka.

"Program zbrinjavanja radnika prošao je proces savjetovanja s Radničkim vijećem. Za otpremnine će biti  isplaćeno od 40.000 do 164.000 kuna po radniku, ovisno o godinama staža provedenog u Grupi Podravka", navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara