U Puli sastanak Kukuriku koalicije: IDS još neodlučan ostaje li u savezu

U Puli sastanak Kukuriku koalicije: IDS još neodlučan ostaje li u savezu

Foto: Shutterstock

ČELNICI stranaka Kukuriku koalicije sastaju se u Puli. Prvi put nakon poraza na predsjedničkim izborima trebali bi pretresti budućnost koalicije i moguća pojačanja za novi mandat.

Ususret nadolazećim parlamentarnim izborima čelnici SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a će razmotriti opcije za širu lijevu koaliciju i osvajanje novog mandata. Prethodno bi trebali presjeći nagađanja o poljuljanom savezništvu s IDS-om kojeg sredinom veljače očekuje stranački sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče eventualnih budućih saveza, prije svega će to biti na programskoj osnovi. To moraju usvojiti tijela stranke. Upravo 14. veljače slavimo 25. obljetnicu osnivanja kada ćemo imati i radni sabor stranke, gdje ćemo raspravljati o programima i projektima za buduće razdoblje. I to će biti temelj bilo kojih budućih pregovora. Ne znam da li je potrebna žurba. Ima još vremena za razgovore'', kaže Predsjednik IDS-a Boris Miletić

Vjernost HSU-a neupitna

Šef HSU-a Silvano Hrelja kaže da je vjernost njegove stranke Kukuriku koaliciji od početka neupitna bez obzira na cijenu.

"Vi kad dobijete samostalno svoje mandate, možete napustiti koaliciju kad hoćete, raditi što hoćete. Ali ovdje minimum fair playa mora biti. I tu dok sam ja predsjednik, HSU jako poštuje kako smo dobili mandat'', rekao je Hrelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara