U Puli se obilježava Nacionalni dan protiv nasilja nad ženama

Ilustracija: Arhiva

POVODOM obilježavanja Nacionalnog dana protiv nasilja nad ženama u Puli će se u organizaciji Sigurne kuće Istra održati mimohod koji će ukazati na ovaj problem.

"U 10 sati idemo s Foruma do Trga na tržnici. Tamo će biti performans na kojem puštamo crne balone", izjavila je Jadranka Černjul, predsjednica Sigurne kuće Istra. Crni baloni se u zrak puštaju u spomen žrtvama nasilja. Ove godine bit će ih 214, a 2005., kada se Sigurna kuća Istra osnovala, u zrak je pušteno 76 balona. To je dokaz koliko je porastao broj žrtava nasilja nad ženama.

"U posljednjih 8 mjeseci, u Hrvatskoj ubijeno 8 žena", istaknula je Černjul dodavši s kojim se problemima Sigurna kuća Istra susreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine i dalje sa sigurnošću ne znamo s koliko novca i tko će nas sve financirati", kaže Černjul. Probleme Sigurne kuće Istra prepoznao je i istarski župan Valter Flego obećavši im pomoć.

"Rekao je da će se založiti da će za nas lobirati kod gradonačelnika i načelnika općina u Istarskoj županiji da ozbiljno shvate problem nasilja", rekla je Černjul.

Ipak raduje da su, zahvaljujući gradovima i općinama istarske županije, ovi kapaciteti zasada dovoljni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara