U Puli se trogodišnji dječak kroz sandalu upiknuo na odbačenu iglu

Foto: Ilustracija

PROTEKLOG vikenda u Puli se trogodišnji dječak upiknuo na odbačenu iglu.

"Subota popodne; izašla sam prošetati s trogodišnjim sinom, susjedom i njezinim psom. Živimo u neposrednoj blizini Negrijeve, odnosno Mornaričke bolnice, tako da smo prošetale do parkinga bolnice. Bilo je još šetača, neka djeca su se ondje igrala, sasvim uobičajeni prizor za jedno poslijepodne. Pričamo, šećemo, mali trčkara oko nas i odjednom plačući dolazi i u rukama nosi špricu koja ga je kroz sandalu ubola u nožni prst! Bacam špricu, izuvam mu sandalu, krv na palcu, dijete u ruke i trčim na hitni trakt", prepričala je Glasu Istre dramu koju je proživjela majka dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navela je kako im je liječnik u bolnici rekao kako to nije ništa, da je dijete cijepljeno, da odu kući i da se u ponedjeljak jave Zavodu za javno zdravstvo gdje će obaviti potrebne pretrage. "Prst mu nitko nije ni pregledao niti dezinficirao, a niti učinio išta da se ja, kao mama čije se dijete ubolo na tko zna što, osjećam malo bolje. Nadala sam se da će mi nakon što pogledaju špricu možda moći reći da nije narkomanska, da je neka slučajno zalutala bolnička. I sad moramo čekati tri do šest mjeseci da nalazi pokažu je li mi dijete, ne daj Bože, zaraženo nekom bolešću", ispričala je Puljanka.

Dr. Vlasta Skopljak, voditeljica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Glasu Istre je kazala kako ovakav slučaj doista nije rijetkost i kako Zavod svake godine zabilježi 40-ak ubodnih incidenata, s tim da se veliki dio tih uboda dogodi zdravstvenim djelatnicima. "Manji dio odnosi se na građane, bilo odrasle ili, što je češće, djecu. Najčešće se ubodu na odbačene igre i to opet najčešće one intravenoznih ovisnika. Ubodi se događaju svugdje po gradu - zabilježeni su na plažama, vrtovima, šumicama. Imali smo čak zabilježen ubod u krugu vrtića, a jedan dečko ubo se i nasred Foruma", navela je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara