U Sankt Peterburgu počinje summit G20: U središtu pozornosti pitanje vojne intervencije u Siriji

Foto: Guliver image/Getty images

U SANKT PETERBURGU danas počinje summit 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G20), a pretpostavlja se da će u središtu pozornosti biti napeta situacija u Siriji, iako se to pitanje uopće ne nalazi na dnevnom redu summita.

Na dnevnom redu prije svega bi se trebale naći teme poput reforme kvota i upravljanje Međunarodnim monetarnim fondom te napredak ostvaren u suradnji u borbi protiv porezne evazije. Prvi put u posljednjih nekoliko godina u prvom planu neće biti dužnička kriza eurozone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski domaćini naglašavaju kako summit ne smije biti iskorišten za pokušaj SAD-a da opravda svoje napore za pokretanjem vojne intervencije u Siriji te dodaju da je G20 osnovan isključivo s ciljem rješavanje financijskih i ekonomskih problema. Ipak, dodaju kako čelnik bilo koje države može pokrenuti razgovor o bilo kojoj temi, pa se očekuje da će pitanje vojne intervencije u Siriji pokrenuti upravo Barack Obama.

"Kakav god dnevni red summita bio, Sirija će biti u središtu pozornosti", napisao je na svom Twitteru predsjednik odbora za međunarodne poslove ruske Dume Aleksej Puškov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara