U Slavonskom Brodu uhićen bivši djelatnik bolnice: Skupljao muške spolne organe pokojnika

Foto: Google Street View

U SLAVONSKOM BRODU je uhićen muškarac kojeg se tereti za posjedovanje zbirke ljudskih dijelova tijela.

Muškarac star 52 godine je uhićen u utorak, a navodno veći dio pronađene zbirke čine muški spolni organi. Radi se o djelatniku slavonskobrodske bolnice koji je već suspendiran s radnog mjesta zbog alkoholizma.

"Dana 12. kolovoza u Policijskoj postaji Slavonski Brod zaprimljena je dojava o pronalasku staklenki sa dijelovima najvjerojatnije ljudskog tijela. Nakon poduzetih mjera, policijski službenici su jučer uhitili 52-godišnjeg muškarca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede mira pokojnika, kojega će danas uz kaznenu prijavu predati u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu", stoji u kratkom službenom priopćenju PU brodsko-posavske.

Od javnosti se zasad skriva detalje slučaja koji je šokirao Slavonski Brod

"Prekjučer smo dobili dojavu o pronalasku staklenki u kojima su najvjerojatnije dijelovi ljudskog tijela. Nakon poduzetih mjera, policijski službenici su jučer uhitili 52-godišnjeg muškarca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede mira pokojnika", izjavila je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.

Zbog okolnosti događaja u policiji za sad ne izlaze s dodatnim podacima o slučaju koji je šokirao Slavonski Brod.

Dodatna informacija nije se mogla dobiti ni u Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kojem je policija predala slučaj, zbog odsutnosti osoba ovlaštenih za komunikaciju s medijima.

Nakon objave prvih informacija pojavile su se brojne špekulacije oko načina na koji je osumnjičeni prikupljao dijelove tijela. Sve upućuje da su organi prikupljani na patologiji slavonskobrodske opće bolnice.

Upravitelj bolnice: Za krađu ljudskih organa osumnjičen pomoćni obducent

Sanacijski upravitelj slavonskobrodske Opće bolnice Tihomir Biščević izrazio je danas žaljenje što je djelatnik bolničkog Odjela patologije uhićen pod sumnjom da je krao ljudske organe, za kojega je rekao da kao pomoćni obducent radi oko tri godine, a da je u proljeće suspendiran zbog alkoholizma.

Biščević je novinarima izjavio kako u ovom trenutku ne može reći koliko je bilo slučajeva krađe organa, koji su pronađeni u dvije veće staklenke. U suradnji s policijom pokušat će se, dodao je, odrediti vremenski period unutar kojeg su organi uzeti, a vjeruje da se to moglo dogoditi tijekom lanjskih godišnjih odmora u bolnici.

"Izuzetno nam je žao i svi smo neugodno iznenađeni ovom viješću. Djelatnik o kojem se radi zaposlen je prije oko tri godine na mjestu pomoćnog obducenta, koji nakon obdukcije pripremi tijelo pokojnika, obuče ga, položi u lijes i preda djelatnicima komunalnog poduzeća ili obitelji", poručio je.

Napomenuo je kako je u svibnju ove godine protiv tog 52-godišnjaka, koji je jučer uhićen zbog sumnje u kazneno djelo povrede mira pokojnika, podnesena prijava zbog alkoholizma, nakon čega je suspendiran i udaljen s posla te upućen na liječenje. Istaknuo je kako su Odjel patologije i on osobno poduzeli sve potrebne mjere nakon tih prijava, kojih je bilo i ranije, prije nego je u siječnju preuzeo dužnost sanacijskog upravitelja.

Kako je cijeli slučaj i vrlo osjetljiv za obitelji pokojnika čija su tijela oskvrnavljena, Biščević očekuje da će bolnica biti "pritisnuta" i odštetnim zahtjevima. "Potencijalno možemo očekivati vrlo ozbiljne probleme, nitko ne može izbjeći odgovornost ustanove. Moramo potencijalno računati sa zahtjevima za ekshumacijom i provjerom. O svemu smo izvijestili Ministarstvo zdravlja i nastavit ćemo razgovore", rekao je.

Naglasio je kako nema saznanja da je pri samom zapošljavanju osumnjičenog bilo prigovora da nije prikladna osoba za ovaj posao.

Tijekom dana do medija je stigla neslužbena informacija kako su staklenke s ostacima tijela pronađeni u obiteljskoj kući u mjestu Vrhovine, petnaestak kilometara istočno od Slavonskog Broda. Osumnjičeni se navodno sporio s članovima uže obitelji oko vlasništva nad kućom, a staklenke u kojima su pronađeni i muški i ženski organi otkrivene su kada je kuća bila prodana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara