U Sloveniji "narančasta opasnost", očekuje se do 70 cm snijega, teretna vozila isključena iz prometa

U Sloveniji "narančasta opasnost", očekuje se do 70 cm snijega, teretna vozila isključena iz prometa

Foto: Hina

ZBOG SNJEŽNE mećave koja se u Sloveniji očekuje od četvrtka od ranih jutarnjih sati proglašen je drugi najviši, "narančasti" stupanj opasnosti od vremenskih nepogoda te su najavljena ograničenja u prometu.

Tvrtka za autoceste DARS najavila je u srijedu na izvanrednoj konferenciji za novinare da će angažirati sve kapacitete na posipanju cesta i čišćenju snijega, uključujući 60-ak ralica, ali da će već od 5 sati ujutro, u dogovoru sa susjednim zemljama, već na graničnim prijelazima isključivati sva teretna vozila. Nakon toga će policija iz prometa isključivati i sva ostala teretna vozila koja se nađu na cestama. Poduzećima je preporučeno da u četvrtak i petak dostavna vozila ne šalju na ceste, nego da pošiljke obave već danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači osobnih vozila pozvani su da na put ne odlaze ako to nije neophodno i da se pridržavaju svih mjera opreza, uz potrebnu zimsku opremu.

Meteorolozi najavljaju da će u većem dijelu Slovenije u prosjeku pasti više od 40 centimetara snijega, a u nekim dijelovima zemlje i preko 70 centimetara, osobito na sjeveroistoku, oko Maribora, te u južnim krajevima, na području Novog Mesta.

Službe civilne zaštite u gradovima preporučile su građanima da idućih dana umjesto osobnih vozila koriste javni prijevoz, a starije građane pozvale su da ne izlaze iz stanova bez potrebe, nego i da nužne kupovine obave već danas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara