U četvrtak sastanak Agrokora i dioničara Mercatora: Traže da Todorić otkrije izvore financiranja

Foto: Mercator

PREDSTAVNICI Agrokora i konzorcija dioničara Mercatora, trebali bi se sastati u četvrtak, a glavne teme razgovora bit će cijena dionica, refinanciranje duga slovenskog trgovačkog lanca, te način na koji će Agrokor doći do novca za zatvaranje transakcije preuzimanja, tvrdi ljubljanski Dnevnik.

Agrokor je prošli tjedan vlasnicima Mercatora, s kojima je ranije sklopio kupoprodajni ugovor, navodno uputio novu ponudu, prema kojoj im nudi 80 umjesto ugovorenih 120 eura po dionici, ali sada nudi dokapitalizaciju tog trgovačkog lanca, u visini od 225 milijuna eura. Sredstvima iz dokapitalizacije platio bi se dio Mercatorovih dugova.
 
S obzirom da je stara Agrokorova ponuda još uvijek formalno važeća, jer je fiksno određena ugovorom potpisanim prošle godine, za njenu promjenu potreban je pristanak 75 posto članova konzorcija. To bi moglo znatno produljiti proces prodaje jer bi u nekim slučajevima sve morali odobriti nadzorni odbori članica konzorcija, pa čak i skupštine dioničara, navodi Dnevnik.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Većinski dioničari na sastanku će, prema pisanu lista, tražiti od Agrokora da otkrije izvore financiranja transakcije, jer se u javnosti već duže vremena javljaju nagađanja da Todorić ima problema u dogovorima s bankama koje bi trebale pratiti cijeli posao.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara