U moru blizu Tripolija pronađeno 15 mrtvih tijela afričkih emigranata

Ilustracija: Hina

PETNAEST tijela afričkih emigranata pronađeno je u nedjelju u moru blizu Tripolija blizu ispuhanog gumenog čamca, devet dana nakon potonuća plovila u kojem je poginulo oko 170 tajnih doseljenika iz afričkih zemalja.

"Tijekom rutinske ophodnje otkrili smo 15 tijela kako plutaju oko 15 kilometara od obale duž Al Karabole, oko 60 kilometara istočno do Tripolija", rekao je za AFP jedan od pripadnika obalne straže.

"Među tijelima su dva dječja i dva ženska. Pronašli smo ih kako plutaju uz ispuhani gumenjak", rekao je, dodavši kako pretpostavlja da su ostala tijela potonula na dno mora, na istom području gdje se drama s potonućem plovila dogodila prošli tjedan.

Libijska obalna straža 22. kolovoza izvijestila je da se 170 emigranata iz subsaharskog dijela Afrike smatra nestalima nakon potonuća njihova plovila blizu Al Karabole. Nakon tri dana pronađeno je 170 beživotnih tijela.

Prema podacima UN-ova visokog povjerenstva za izbjeglice (UNHCR), od početka godine je u potrazi za boljim životom do talijanskih obala stiglo 100.000 emigranata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara