U napadu u Afganistanu ubijen američki general bojnik, hrvatski dočasnik nije ozlijeđen

Foto: Wikipedia
Video: YouTube

AMERIČKI visoki časnik koji je poginuo u jučerašnjem napadu u Kabulu je general bojnik Harold Greene i to je najviše rangirani američki vojnik ubijen u ratu od terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. godine, objavili su američki dužnosnici u utorak navečer.

Greene je ubijen kada je afganistanski vojnik zapucao na skupinu savezničkih časnika u posjetu afganistanskoj vojnoj akademiji u Kabulu. "Strašan dan, strašna tragedija", kazao je glasnogovornik Pentagona admiral John Kirby. Greene je imao 55 godina, od kojih 34 služi u vojsci. Bio je general s dvije zvjezdice i veteran nekoliko ratova.

Hrvatski dočasnik nije ozlijeđen

Napadu je svjedočio i dočasnik Oružanih snaga RH koji u misiji ISAF obavlja poslove savjetnika za obuku pripadnika afganistanske vojske. Po priopćenju MORH-a, hrvatski vojnik nije ozlijeđen.

U tom napadu ranjeno je ukupno 16 pripadnika ISAF-a, a među njima i njemački brigadni general. "General je trenutno izvan životne opasnosti i na liječenju je", objavilo je njemačko ministarstvo obrane.

Napadač je ubijen. Po izvorima afganistanskih snaga sigurnosti, vojnik je okrenuo oružje prema saveznicima nakon sukoba s časnicima koji su ga obučavali. Talibani su ga u priopćenju nazvali "junakom koji je uperio oružje u strane osvajače".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara