U prosvjedima u Tripoliju više od 30 mrtvih i 285 ranjenih

U prosvjedima u Tripoliju više od 30 mrtvih i 285 ranjenih

Ilustracija:Guliver Image/Getty Images

LIBIJSKI ministar zdravstva Noureddine Daghmane u kasno u petak je izjavio da je po posljednjim podacima u sukobima između prosvjednika i milicija u Tripoliju više od 31 osoba ubijena, a 285 ih je ranjeno te je upozorio da su to privremene brojke. Milicije su sastavljene od civila okupljenih kako bi uspostavili red u kriznoj situaciji.

"Bilanca je trenutno 31 mrtva osoba i 285 ranjenih", rekao je ministar za privatnu libijsku televiziju al-Ahrar i dodao da je moguće da je broj stradalih i veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sukobi su počeli kad su pripadnici milicije otvorili vatru na stotine prosvjednika koji su zahtijevali da milicije napuste Tripoli nakon što su sudjelovale u brojnim okršajima.

Reutersov je izvjestitelj vidio kako protuzrakoplovni top s mjesta na kojemu su bili pripadnici milicije puca u okupljeno mnoštvo. Prosvjednici su se najprije razbježali, ali su se potom vratili teško naoružani i napali zgrade u kojima su se pripadnici milicija skrivali dok nije pao mrak.

Na poprište sukoba stigli su deseci vojnih kamiona, pokušavajući razdvojiti sukobljene strane, a vojska je zatvorila ulice kako bi spriječila pristizanje dodatnih boraca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara