U skrovištu Kurdske radničke partije pronašli više od 20 tona marihuane

U skrovištu Kurdske radničke partije pronašli više od 20 tona marihuane

Foto: Arhiva 

U SKROVIŠTU Kurdske radničke stranke turska policija pronašla je i zaplijenila više od 20 tona marihuane u vrijednosti od 17 milijuna eura. Vijest je potvrdio guverner pokrajine Dijarbakir Mustafa Toprak dodajući kako je riječ o jednoj od najvećih uspjeha vlasti u  prekidanju financiranja ove organizacije. 
 
Lokalni mediji javljaju kako je u akciji sudjelovalo  više stotina pripadnika elitnih specijalnih vojnih postrojbi uz podršku iz zraka. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 Sukobi Kurda i službenih turskih vlasti traju već desetljećima, a 1984. godine formirana je Kurdska radnička partija koja oružjem pokušava izboriti nezavisnost jugoistočnog dijela zemlje u kojem Kurdi čine etničku većinu. Ta je organizacija zbog svojeg radikalnog djelovanja zabranjena, a Turska, SAD i Europska unija je drže na popisu terorističkih organizacija. 
 
S druge pak strane, kurdska je manjina u Turskoj desetljećima proganjana i maltretirana, pa u politici službenih turskih vlasti prema Kurdima, koju neki radikalniji politički krugovi i analitičari čak nazivaju genocidnom, treba tražiti uzroke oružane pobune pripadnika PKK. U tim je sukobima do sada poginulo više od 40.000 ljudi.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara