U subotu u Rijeci protestni skup protiv sporazuma ACTA: "Izborite se za svoja građanska prava!"

U subotu u Rijeci protestni skup protiv sporazuma ACTA: "Izborite se za svoja građanska prava!"

Ilustracija: AFP

GRAĐANSKA inicijativa STOP ACTA uputila je poziv na protestnu raspravu u subotu, 09.06., u 16 sati na Titovom trgu (ispred Konta) u Rijeci povodom Europskog dana akcije protiv sporazuma ACTA.

Naime, za tri tjedna glas Europskog parlamenta presudit će odlazi li ACTA u povijest ili se dobiva globalni instrument represije građanskih sloboda i ekonomske pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Građanska inicijativa STOP ACTA pozvala je zainteresirane da podrže međunarodnu javnost u borbi protiv ovog sporazuma. Naglasili su da se u Europskom parlamentu sodlučuje o građanskim i ekonomskim pravima hrvatskih građana.

Za manje od mjesec dana, 3. srpnja, kucnut će presudni trenutak za međunarodni trgovinski sporazum ACTA. Europski parlament pristupit će glasanju o ratifikaciji.

Proteklih tjedana četiri parlamentarna odbora - Odbor za međunarodni razvoj, Odbor za građanske slobode, pravdu i unutarnja pitanja, Odbor za pravna pitanja i Odbor za industriju, istraživanje i energiju - preporučili su zastupnicima da glasaju protiv ratifikacije, ukazavši upravo na one sporne namjere, postupke u donošenju i odredbe sporazuma koje su prethodnih mjeseci digli na noge javnost diljem Europe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara