U sukobima u Venezueli uhićena 41 osoba, među njima i strani novinari

Ilustracija: Hina

ČETRDESETAK osoba, među kojima osam stranaca, uhićeno je u petak kad se nekoliko stotina prosvjednika nanovo sukobilo u Caracasu s venezuelskim snagama reda koje su ih pokušale rastjerati suzavcem, objavila je lokalna televizija.

"Posebna operacija Nacionalne garde na Altamiri omogućila je uhićenje 41 prosvjednika, među kojima osam stranaca osumnjičenih za međunarodni terorizam", rečeno je u kratkoj reportaži emitiranoj na državnoj televiziji VTV.

Strani novinari među uhićenima

Prema tweetu novinskog sindikata, talijanska fotografkinja Francesca Commissari iz lokalnog dnevnika El Nacional među privedenima je, kao i američki novinar Andrew Rosati iz Miami Heralda koji je pušten nakon pola sata nakon što su ga pripadnici Nacionalne garde "udarili u glavu i trbuh".

Vlasti nisu potvrdile tu informaciju ni iznijele detalje vezano uz strance uhićene u žestokim sukobima do kojih je došlo u petak blizu Trga Altamira u bogatoj četvrti Chacao, na istoku Caracasa.

Prosvjednici, većinom mladi, neki s maskama, bacali su molotovljeve koktele na snage reda koje su ih pokušale rastjerati vodenim topovima i suzavcem. Tri su osobe ozlijeđene, po podacima Ramona Muchacha, upravitelja četvrti Chacao, gdje je Trg Altamira, okružen s više desetaka barikada, epicentar gotovo svakodnevnih prosvjeda protiv vlade u Caracasu od početka veljače.

Po riječima glavne tužiteljice u zemlji Luise Ortega Diaz. u sukobima je u tri tjedna poginulo 18 osoba, a 261 je ozlijeđena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara